ریدایرکت 301 چیست؟
اگر به تازگی وب سایت خودتان را راه اندازی کرده باشید، احتمالا دائما مجبور می شوید صفحات مختلفی را در سایت حذف کنید، آدرس آنها را تغییر بدهید یا حتی به طور کلی پیوندهای یکتا (url ها) سایت وردپرسی خود را دچار تغییرات کنید و…
در حالت عادی همه این فعالیت ها میتواند باعث آسیب به سئو سایت و البته تجربه کاربران شما شود، اما در صورتی که یک افزونه ریدایرکت 301 وردپرس معتبر داشته باشید، نیاز به نگرانی ندارید! در این مقاله قصد داریم به ساده ترین شکل ممکن، شما را با مفهوم ریدایرکت 301 آشنا کنیم و نکات و جزئیات آن را در اختیارتان بگذاریم:

301 redirect چیست؟
ریدایرکت در وردپرس
به طور کلی در سطح وب انواع مختلفی از ریدایرکت وجود دارد:

اما ریدایرکت 301 پرکاربردترین نوع ریدایرکت
است و به طور خلاصه 2 کاربرد مهم دارد:
- انتقال کاربر از یک صفحه به صفحه جدید، آن هم به صورت خودکار (از صفحه ریدایرکت شده به یک صفحه مقصد که آدرس آن را مدیر سایت مشخص کرده) این انتقال در زمان کمی اتفاق می افتد و اغلب کاربران متوجه نمیشوند که با یک ریدایرکت 301 به صفحه جدیدی وارد شده اند.
- انتقال قدرت سئو صفحه قبلی به صفحه جدید
دستور ریدایرکت 301؛
چطور صفحات را ریدایرکت
کنیم؟

دستور ریدایرکت 301؛ چطور صفحات را ریدایرکت کنیم؟
به طور کلی ریدایرکت کردن صفحات سایت به کمک “کد ریدایرکت” و آپلود آن در فایل htaccess (ریدایرکت با htaccess) انجام میشود.
البته میتوان برای ریدایرکت 301 یک صفحه از کد ریدایرکت 301 در head آن صفحه هم استفاده کرد. (ریدایرکت با کد html)
اما در هر حال، بهترین انتخاب، ریدایرکت 301 با افزونه است که در بخش بعدی آن را به شما آموزش میدهیم. کد ریدایرکت htaccess یک صفحه از سایت به صفحه ای دیگر در همان سایت، این کد است:
Redirect 301 /pageA /pageB
در این کد، pageA آدرس صفحه قبلی و pageB آدرس صفحه جدید است. دقت کنید نباید دامنه وب سایت را در این کد قرار دهید و فقط url صفحه کافی است. مثلا به جای andisheonline/seo کافی است که آدرس seo را در آن قرار دهید.
علاوه بر این، کد ریدایرکت پایین، برای ریدایرکت کردن یک صفحه از سایت خودتان به صفحه ای در سایت دیگر است:
Redirect 301 /pageA https://newdomain.com/pageB

کاربردهای ریدایرکت 301 در وردپرس
301 redirect چه کاربردهایی در وب سایت دارد؟ در ادامه به شما توضیح میدهم که باید در چه زمانی از ریدایرکت 301 در وردپرس استفاده کنید:
1. جلوگیری از ایجاد صفحات 404
زمانی که شما یک صفحه از وب سایت خود را حذف کنید یا آدرس آن را تغییر دهید، آدرس قبلی تبدیل به یک صفحه 404 میشود. در اصل صفحه 404، صفحه ای است که در سایت وجود ندارد و میتوان گفت یک ارور است. زمانی که صفحه ای از سایت حذف شده و به 404 تبدیل شود، در حالت عادی مشکل خاصی به وجود نمی آید. اما اگر کاربران هنوز به آن صفحه دسترسی داشته باشند باید منتظر کاهش تجربه کاربری و البته سئو سایت باشید.
مثلا، اگر ما امروز صفحه ای در سایت برای تست کردن یک ابزار ایجاد کرده و سریعا آن را حذف کنیم، اشکال خاصی به وجود نمی آید زیرا نه لینک آن در بقیه صفحات سایت است و نه در گوگل ایندکس شده. اما اگر مقاله ای مثل مقاله افزایش سرعت سایت را حذف کنیم، به مرور باید شاهد کاهش قدرت سئو سایت باشیم.
زیرا اولا در مقالات مختلفِ ما به این صفحه لینک داده شده، که از این به بعد این آنها تبدیل به “لینک های شکسته” و منتهی به صفحه 404 میشوند. دوما صفحه مذکور در نتایج گوگل قرار دارد و کاربران میتوانند از طریق گوگل به آن وارد شوند و سوما، ما در روند لینک بیلدینگِ سایت از سایت های دیگر به این صفحه لینک داده ایم.
بنابراین حالا گوگل با تعداد زیادی لینک شکسته برخورد میکند و علاوه بر آن کاربرانی که دائما به دلیل برخورد با یک صفحه 404 سایت را ترک کرده و نرخ پرش را افزایش میدهند. این موضوع باعث کاهش قدرت سئو میشود. بهترین راهکار برای جلوگیری از این مشکل، استفاده از ریدایرکت 301 است. با ریدایرکت صفحه پاک شده به یک صفحه جدید (ترجیحا صفحه مرتبط یا صفحه اصلی سایت) تا حد زیادی این مشکلات حل میشوند.
2. انتقال آدرس های مختلف سایت روی یک آدرس
وب سایت ها از نظر گوگل آدرس های مختلفی دارند. مثلا فرین آکادمی با این آدرس ها به گوگل نمایش داده میشود:
با توجه به اینکه شناخت موتورهای جستجو نسبت به url است، در حالت عادی گوگل هر کدام از این آدرس ها را به عنوان یک سایت جداگانه شناسایی میکند. برای اینکه با این مشکل و در ادامه مشکل محتوای تکراری روبرو نشویم، از ریداکت 301 استفاده میکنیم. در این حالت تمامی آدرس های اضافی روی آدرس اصلی سایت (احتمالا https://andisheonline.com) ریدایرکت میشوند تا گوگل آنها را به صورت جداگانه بررسی نکند.
همینطور ریدایرکت 301 برای ریدایرکت آدرس بدون ssl سایت روی ssl دار آنهم استفاده میشود. (ریدایرکت آدرس http روی آدرس https)

3. حذف یک صفحه از ایندکس موتور جستجو
یکی دیگر از کاربردهای ریدایرکت 301، حذف صفحه از ایندکس گوگل و نتایج جستجو آن است. اگر شما قصد داشته باشید یک صفحه از سایت خود را از نتایج گوگل حذف کنید، میتوانید از راهکاهایی مثل نوایندکس استفاده کنید. همینطور میتوانید صفحه مذکور را به یک صفحه دیگر ریدایرکت کنید تا به مرور از نتایج خارج شود.
دقت کنید اگر صفحه را به یک صفحه کاملا مرتبط ریدایرکت 301 کنید، احتمال دارد گوگل صفحه جدید را در نتایج نشان داده و رتبه صفحه قدیمی را به آن بدهد. اما اگر صفحه را به یک صفحه غیر مرتبط مثل صفحه اصلی ریدایرکت کنید، گوگل آن را از نتایج جستجو یا همان serp حذف میکند.
4. عوض کردن آدرس سایت
در نهایت اگر قصد تعویض آدرس و دامنه وب سایت خودتان را داشته باشید، میتوانید از ریدایرکت 301 کمک بگیرید. به این ترتیب میتوانید با کمک یک کد دستوری در فایل .htaccess تمامی سایت را به یک دامنه جدید منتقل کنید. همینطور میتوانید این کار را به صورت دستی و برای هر صفحه یک بار انجام دهید. پیشنهاد میکنم مقاله خرید بک لینک تضمینی را بخوانید.
تفاوت ریدایرکت 301 و
ریدایرکت 302 چیست؟
در نگاه اول ریدایرکت 301 و ریدایرکت 302 شبیه هم عمل میکنند. در اصل هر دو آنها کاربر و ربات های موتورهای جستجو را از صفحه ای به صفحه دیگر منتقل خواهند کرد. اما در چشم موتورهای جستجو این دو کمی متفاوت هستند. ریدایرکت 302 یک راهکار موقتی و 301 redirect یک راهکار دائمی است.
یعنی زمانی که یک صفحه از وب سایت خودتان را به صفحه دیگری ریدایرکت 301 کنید، به گوگل اعلام کرده اید که این انتقال آدرس به صورت دائمی ثبت شده و قرار نیست صفحه ای که به صفحه جدید ریدایرکت شده، دوباره فعالیتی داشته باشد.
اما زمانی که از دستور ریدایرکت 302 استفاده میکنید، به گوگل میگویید قرار است صفحه قدیمی دوباره مورد استفاده قرار بگیرد و در اصل این یک تغییر مسیر موقتی است.
در زمان به کار بردن دستور ریدایرکت 301، صفحه قدیمی به مرور از نتایج گوگل خارج شده و صفحه جدید جایگزین آن میشود. اما در زمان استفاده از ریدایرکت 302، گوگل صفحه قدیمی را در نتایج خود نگه میدارد تا شما ریدایرکت آن را حذف کنید.
البته دقت داشته باشید در صورتی که زمان زیادی از ریدایرکت 302 شما بگذرد، ممکن است دیگر گوگل آن را به عنوان یک ریدایرکت 301 محسوب کرده و صفحه قدیمی را با صفحه جدید جایگزین کند.

کلام آخر
در نهایت و به عنوان کلام آخر قصد داریم به این نکته اشاره داشته باشیم: لطفا از ایجاد زنجیره ریدایرکتی خودداری کنید! زنجیره ریدایرکتی چیست؟ زمانی که شما صفحه 1 را به صفحه دو ریدایرکت کنید، بعد از آن صفحه 2 را به صفحه 3، دوباره صفحه 3 را به صفحه 4 و… ریدایرکت 301 بزنید، در اصل یک زنجیره ریدایرکت به وجود آورده اید. اما اشکال این روش چیست؟
مشکل اول این است که ربات های موتور جستجو در این صورت دچار سردرگمی میشوند که این موضوع میتواند باعث کاهش قدرت سئو صفحه نهایی و حتی کل سایت شود. مشکل دومی هم که به وجود می آید، مشکل کاهش سرعت سایت است. در یک زنجیره ریدایرکت کاربر چندین بار باید منتظر عمل کردن کد ریدایرکت 301 منتظر بماند و هر بار شاهد باز شدن یک صفحه جدید باشد. این موضوع به شدت روی تجربه کاربر و سرعت سایت شما تاثیر منفی دارد.
به پایان مقاله ریدایرکت 301 وردپرس رسیدیم اما اگر هنوز سوالی در مورد این مفهوم در ذهن شما باقی مانده، آن را در بخش نظرات مطرح کنید تا سریعا پاسخ دهیم.

Thank you for sharing such a valuable post. Your opinions are very thought-provoking and the content is very well crafted. Keep it up!